• Villa Wolax
  • Villa Wolax
  • Villa Wolax
  • Villa Wolax
  • Villa Wolax
  • Villa Wolax

I ÅBOLANDS SKÄRGÅRDVilla Wolax

Villa Wolax är belägen på Kustö i hjärtat av Åbolands skärgård. Vi kan erbjuda mångsidiga helhetspaket för både konferenser, fester och olika evenemang i en havsnära miljö, året om.

Nära Dig

Till Villa Wolax kommer du med bil från Åbo torg på endast 20 minuter. Kommer du från Helsingfors räcker det inte heller mer än ca 1,5 h. Vill du njuta av skärgårdens vackra vyer till fullo, rekommenderar vi dig att komma till Villa Wolax sjövägen.

Välkommen!

Villa Wolax är en unik destination, och med glädje har vi sett att många av våra kunder vill återkomma som gäster år efter år.

Villa Wolax mötes- och konferensutrymmen

SERVICE

Mötes- och konferensutrymmen

Villa Wolax erbjuder olika slags mötesutrymmen i både huvudbyggnaden och bastubyggnaderna. De mindre utrymmena lämpar sej för mindre grupper på några personer, och de större utrymmena för möten för upp till 60 personer eller för ännu större evenemang. I mötesutrustningen ingår pennor och papper, Internetförbindelse (WLAN), videoprojektor, flapboard, TV samt DVD-spelare. Byggnaderna ligger nära varandra, och är även lämpliga för att användas för tex grupparbetsutrymmen inom ramarna för större skolningsdagar. Våra konferensutrymmen: Villa Wolax max 40 pers, Johannas veranda max 18 pers, Kaptenens strandvilla max 15 pers, samt Kommodorens strandvilla max 60 pers.

Bastu

Kommodorens strandbastu med sin vedeldade ugn ger upp till 25 personer möjlighet att samtidigt njuta av den mjuka värmen. I bastun, som byggdes i augusti år 2010, finns separata dusch- och omklädningsrum för damer och herrar. På terrassen kan man njuta av ett uppfriskande bad i utomhus-bubbelpoolen, och intill bastun finns även en sandstrand. Inne i byggnadens huvudsal får mellan 40 och 60 personer plats att hålla möte och äta middag. Under sommaren finns tillgång till en takbelagd terrass, där ytterligare 30 personer får plats.
I Kaptenens strandbastu, som byggdes klar år 2009. kan upp till 10 personer njuta av de varma ångorna från den massiva, vedeldade bastu-ugnen. Blir det för varmt, kan man passa på att svalka av sig i utomhus-bubbelpoolen. I stugbyggnaden ryms upp till 12 personer för att avnjuta middag i skenet av en brasa. Ytterligare 24 personer får plats på den takbelagda terrassen utanför. Bastustugan lämpar sej mycket väl även för tex konferenser.

Fest & Bröllop

Hos oss kan du ordna oförglömliga och romantiska bröllop, födelsedagar, examensfester, trädgårdsfester, kräftskivor eller släktträffar. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar, som garanterar att festen du ordar blir en succé. Upp til 100 personer ryms att både äta middag och delta i festandet i Villa Wolax salar och terasser. Vi erbjuder även olika exotiska transportlösningar med bil eller båt för tex brudparet.

SERVICE

Soling Classic

Soling Classic segelbåtarna, totalt ombyggda idag, hörde till männens olympiska segelklass från 1972 OS I München ända fram till OS I Sydney år 2000. Båtarnas hemmahamn är vid Villa Wolax på Kustön, där de används för seglatskurser, tävlingar och dagsturer runtom i skärgården. Båtarna passar för en bemanning upp till 4-5 personer och kan även uthyras för dagsutflykter utan kapten. Det finns allt som allt sex segelbåtar i hamnen.

Charter

Det finns inget bättre sätt att spendera sin tid i skärgården än till sjöss! Vi kan t.ex. åka till Airisto, varifrån vi sedan fortsätter mot Runsala, sedan till vackra Åbo och via Pitkäsalmi tillbaka till Villa Wolax. Vi har flera olika båtar att välja mellan så att du kan hitta en båt som lämpar sig just för din grupp och dina önskemål.

Boende

För dem som vill stanna natten på Villa Wolax kan vi erbjuda bekväma övernattningsmöjligheter för 26 personer. Sovrummen finns inne i huvudbyggnaden och i strandbastuhusen Kommodoren och Kaptenen. Naturens omfamnande tystnad och havets friska luft är en säker garanti för en bra nattsömn!

Video

Soling Classic

Soling Classic segelbåtar

Wolax hääjuhlat

Video med bröllops tema

Soling Go Pro

Foton från Villa Wolax

Wolax TV Spot

Villa Wolax TV reklam 2014